Bug in New PC version

For test results, bug reports, announcements of new builds etc.

Moderators: winston, another_commander, Getafix

User avatar
LittleBear
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
Posts: 2873
Joined: Tue Apr 04, 2006 7:02 pm
Location: On a survey mission for GalCop. Ship: Cobra Corvette: Hidden Dragon Rated: Deadly.

Bug in New PC version

Post by LittleBear »

First can I say how blow away I have been by this game. I am 34 and remember playing elite on the BBC Micro. This is how PC Elite should have been. I have downloaded all the OXPs and have been happly playing the Alpha version since January.

I just downloaded PC Version 380 and could not make it work. The game ran windowed, but all the Graphics were just blocks.

I then tried 344. At first I had the same problem, but after playing about with the options menu (although I couldn't really see what I was doing) I got the game into full screen and then the game ran.

However, the Cobra at the start screen and rotating ships on the buy ship screen are not being rendered, only the engines being shown.

Do I need to change a setting anywhere to make it work?
dajt
Quite Grand Sub-Admiral
Quite Grand Sub-Admiral
Posts: 364
Joined: Tue Aug 17, 2004 7:05 am
Location: Orange, NSW, Australia

Post by dajt »

No special settings. There just seems to be something about the graphics on the PC that I can't get sorted :(
Regards,
David Taylor.
User avatar
LittleBear
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
Posts: 2873
Joined: Tue Apr 04, 2006 7:02 pm
Location: On a survey mission for GalCop. Ship: Cobra Corvette: Hidden Dragon Rated: Deadly.

Post by LittleBear »

Thanks.

Just that this didn't happen on the Alpha.

On a separate Note, on the Ionics Mission I have went to Zaria to get the package as instructed, but when I docked nothing happened.
User avatar
Wolfwood
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
Posts: 735
Joined: Wed Mar 29, 2006 9:53 am
Location: Finland
Contact:

Post by Wolfwood »

I've had no such problems with the installer version on my PC... Although, ever since I bought a Josher, I've been wondering if there was supposed to be a rendered ship on the F5 screen or not... I just thought I had seen the Cobra there, but the Josher does not make an appearance...
dajt
Quite Grand Sub-Admiral
Quite Grand Sub-Admiral
Posts: 364
Joined: Tue Aug 17, 2004 7:05 am
Location: Orange, NSW, Australia

Post by dajt »

I've never seen any ships rendered on the status page.
Regards,
David Taylor.
User avatar
Galileo
Dangerous
Dangerous
Posts: 103
Joined: Tue Nov 15, 2005 1:55 am
Location: Tasmania, Australia

Post by Galileo »

LittleBear wrote:
On a separate Note, on the Ionics Mission I have went to Zaria to get the package as instructed, but when I docked nothing happened.
Try downloading version 1.2.1, from Oosat2, that bug has been fixed (I hope).
Eat talking tree, food blenders!
User avatar
aegidian
Master and Commander
Master and Commander
Posts: 1160
Joined: Thu May 20, 2004 10:46 pm
Location: London UK
Contact:

Ships rendered on status page:

Post by aegidian »

There's no ship rendered on this page normally, but it's possible to add one using code that's in the bleeding edge builds but not yet been officially announced.

In AddOns/Config/ create a file called descriptions.plist with the following:-

Code: Select all

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple Computer//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
	<key>test-scene</key>
	<array>
		<dict>
			<key>conditions</key>
			<array>
				<string>status_string equal STATUS_DOCKED</string>
			</array>
			<key>do</key>
			<array>
				<string>player	125 125 560	1 0 -1 0	ccc</string>
				<!-- code   position_xyz   quaternionWXYZ alignment -->
			</array>
		</dict>
	</array>
</dict>
</plist>
This is test code for a new background scene creator for screens like the status screen. Instead of player you can also have role some_role or ship some_ship or model some_ship. Other commands for lights and billboards haven't yet been implemented.
Last edited by aegidian on Wed Apr 05, 2006 10:39 am, edited 2 times in total.
"The planet Rear is scourged by well-intentioned OXZs."

Oolite models and gear? click here!
User avatar
Star Gazer
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
Posts: 633
Joined: Sat Aug 14, 2004 4:55 pm
Location: North Norfolk, UK, (Average Agricultural, Feudal States,Tech Level 8)

Post by Star Gazer »

...very nice.. Giles strikes again!! :wink:
Very funny, Scotty, now beam down my clothes...
User avatar
aegidian
Master and Commander
Master and Commander
Posts: 1160
Joined: Thu May 20, 2004 10:46 pm
Location: London UK
Contact:

Post by aegidian »

I should explain the 'ccc' part of the code. This is to allow models to be aligned to floors/ceilings/walls etc. Each letter can be either 'M' (for maximum) 'm' (for minimum) or 'c' (for center). So if you want to position the model above a particular spot but aligned to the floor you'd use 'cmc' (center x, minimum y, center z). I expect a better explanation will reach the wiki as this code reaches maturity.
"The planet Rear is scourged by well-intentioned OXZs."

Oolite models and gear? click here!
User avatar
LittleBear
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
Posts: 2873
Joined: Tue Apr 04, 2006 7:02 pm
Location: On a survey mission for GalCop. Ship: Cobra Corvette: Hidden Dragon Rated: Deadly.

Post by LittleBear »

Thanks for the code.

Probabley a stupid question, but do a use Notebook to make the file?

Also is their a way of copying your code direct to notebook rather than writing it down and then typing it in?
User avatar
Selezen
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
Posts: 2530
Joined: Tue Mar 29, 2005 9:14 am
Location: Tionisla
Contact:

Post by Selezen »

Do you mean Notepad?
User avatar
LittleBear
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
Posts: 2873
Joined: Tue Apr 04, 2006 7:02 pm
Location: On a survey mission for GalCop. Ship: Cobra Corvette: Hidden Dragon Rated: Deadly.

Post by LittleBear »

Yes, Notepad.
User avatar
LittleBear
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
Posts: 2873
Joined: Tue Apr 04, 2006 7:02 pm
Location: On a survey mission for GalCop. Ship: Cobra Corvette: Hidden Dragon Rated: Deadly.

Post by LittleBear »

Dowloaded the new (6/04/06) version. Works perfectley.

Ta to the auther of the Iconics mission. Just Finished it. Great!!!

Your bug Fix worked!

Hope nobody minds, but I have just burnt to CD a copy of the new installer and all the add-ons to post to friends and family!

I'm a criminal barrister, my brother is a doctor. This is just the sort of great escapism we need.

Brilliant game!
milinks
Deadly
Deadly
Posts: 164
Joined: Sun Jun 27, 2004 9:19 pm

Post by milinks »

Hi Littlebear, I'm a police officer, so between us we should have the "pros n cons" of copyright licked lol..know just what you mean, after a hard days work, some of those thargoids take on faces of their own!!!
User avatar
Wolfwood
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
Posts: 735
Joined: Wed Mar 29, 2006 9:53 am
Location: Finland
Contact:

Post by Wolfwood »

LittleBear wrote:
Dowloaded the new (6/04/06) version. Works perfectley.
Can you visit the shipyard? (double press on F3)
Post Reply